piątek, 21 marca 2014

BEZGLUTENOWA KARPATKA

Przepis z opakowania:
Link do produktu > Tutaj  

http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/
Składniki do kremu:
1/2 margaryny
1 masło 500 ml mleka 
1 łyżeczka soku z cytryny

Składniki do ciasta:
1/2 margaryny 
5 jajek 



Sposób przygotowania:

Ciasto:
1. Zagotować 300 ml wody z 1/2 margaryny, następnie dodać zawartość torebki i dobrze wyprażyć. Wystudzić.
2. Do zimnej masy wbijać kolejno po jednym jajku, miksować około 5 minut.
3. Ciasto podzielić na dwie równe części. Każdą z nich rozprowadzić cienką warstwą na blaszce o wymiarach ok. 25x30 cm.
4. Wstawić do nagrzanego do temperatury 220 °C piekarnika i piec kolejno około30 minut do uzyskania złocistego koloru. 
5. Pieczone i wystudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem i posypać cukrem pudrem. 

Krem:

1. Z ilości 500 ml mleka odlać 1 szklankę i rozpuścić w niej zawartość torebki z kremem. Pozostałe mleko zagotować.
2. Na gotujące się mleko wlać rozprowadzony proszek. Całość chwilkę gotować, energicznie rozcierając grudki. 
Po wystudzeniu zmiksować masę z kostką miękkiego masła i 1/2 kostki margaryny. Do smaku dodać 1 łyżeczkę soku z cytryny.


http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/karpatka-bezglutenowa,id753.html





                                                                                                                          


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz