Przepis z opakowania:
Link do produktu > Tutaj
Składniki do kremu:
1/2 margaryny
1 masło 500 ml mleka
1 łyżeczka soku z cytryny
Składniki do ciasta:
1/2 margaryny
5 jajek
Sposób przygotowania:
Ciasto:
1. Zagotować 300 ml wody z 1/2 margaryny, następnie dodać zawartość torebki i dobrze wyprażyć. Wystudzić.
2. Do zimnej masy wbijać kolejno po jednym jajku, miksować około 5 minut.
3. Ciasto podzielić na dwie równe części. Każdą z nich rozprowadzić cienką warstwą na blaszce o wymiarach ok. 25x30 cm.
4. Wstawić do nagrzanego do temperatury 220 °C piekarnika i piec kolejno około30 minut do uzyskania złocistego koloru.
5. Pieczone i wystudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem i posypać cukrem pudrem.
Krem:
1. Z ilości 500 ml mleka odlać 1 szklankę i rozpuścić w niej zawartość torebki z kremem. Pozostałe mleko zagotować.
2. Na gotujące się mleko wlać rozprowadzony proszek. Całość chwilkę gotować, energicznie rozcierając grudki.
Po wystudzeniu zmiksować masę z kostką miękkiego masła i 1/2 kostki margaryny. Do smaku dodać 1 łyżeczkę soku z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz