BEZ
GLUTENU– BEZ SKROBI PSZENNEJ – BEZ LAKTOZY
SCHAR
MEHL FARINE – mąka uniwersalna
Ilość naleśników:
8 sztuk
Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 20 min
Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 20 min
SKŁADNIKI:
·
100 g mąki SCHAR MEHL FARINE mąki
uniwersalnej lub SCHAR MIX IT
·
3 jajka
·
300 g wody
·
1 łyżka oleju
·
Szczypta soli
PRZEPIS:
1. Do
miski wybij jajka i dodaj pozostałe składniki (dodaj również olej).
2. Używając
rózgi lub miksera wymieszaj wszystko dokładnie do momentu uzyskania jednolitego
ciasta.
3. Na
rozgrzanej, posmarowanej lekko olejem patelni, smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Receptura: mgr inż. Nauk o Żywności Wioleta Zysk
Zamawiaj u nas 100% GLUTEN FREE: www.sklepbezglutenowy.com.pl
e-mail: info@sklepbezglutenowy.com.pl
Przepis został opracowany na warsztaty kulinarne organizowane dla Włoskiej firmy Schar.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz