wtorek, 7 kwietnia 2015

BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI


BEZ GLUTENU– BEZ SKROBI PSZENNEJ – BEZ LAKTOZY


MEHL FARINE - MĄKA UNIWERSALNA 1 KG
SCHAR MEHL FARINE – mąka uniwersalna

Ilość naleśników: 8 sztuk
Czas przygotowania: 10  min
Czas smażenia: 20 min

SKŁADNIKI:
·         100 g mąki SCHAR MEHL FARINE mąki uniwersalnej lub SCHAR MIX IT
·         3 jajka
·         300 g wody 
·         1 łyżka oleju
·         Szczypta soli
·         Olej do usmażenia pierwszego  naleśnika


PRZEPIS:
1.      Do miski wybij jajka i dodaj pozostałe składniki (dodaj również olej).
2.      Używając rózgi lub miksera wymieszaj wszystko dokładnie do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
3.      Na rozgrzanej, posmarowanej lekko olejem patelni,  smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.

DODATKI: owoce, melasa z chleba świętojańskiego.




                                                                                 Receptura: mgr inż. Nauk o Żywności Wioleta Zysk
                                                   Zamawiaj u nas 100% GLUTEN FREE: www.sklepbezglutenowy.com.pl
                                                                                e-mail: info@sklepbezglutenowy.com.pl
                           Przepis został opracowany na warsztaty kulinarne organizowane dla Włoskiej firmy Schar.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz