Przepisy z bezglutenowych warsztatów kulinarnych: "SMAK JESIENI".
Informacje o kolejnych warsztatach: e-mail: info@sklepbezglutenowy.com.pl
Zdjęcie U. Stańczyk
- pół cebuli pokrojona na ćwiartki
- ząbek czosnku
- kawałek świeżego imbiru
- 15 g oliwy
- 680 g dyni, obranej i pokrojonej
- ok.700 g wody
- przyprawa rosołowa, bulion
- przyprawa uniwersalna
- sól, pieprz
- ziemniak
- marchewka
- śmietana
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Cebulę, imbir oraz czosnek włożyć do TM rozdrobnić 5s/obr. 5.2. Dodać oliwę i dusić 2min30s/Varoma/obr. 2.
3. Dodać pokrojoną dynię i marchewkę rozdrobnić 8s/obr. 4-6.
4. Dolać wodę, dodać przyprawę rosołową, przyprawę warzywną, pieprz, sól.
5. Gotować 17min/100°C/obr. 2.
6. Doprawić według uznania.
7. Zmiksować 30s/obr. zwiększając 1-8.
8. Podawać kleksem śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz