niedziela, 19 października 2014

JESIENNA ZUPA KREM Z DYNI

Przepisy z bezglutenowych warsztatów kulinarnych: "SMAK JESIENI". 
Informacje o kolejnych warsztatach: e-mail: info@sklepbezglutenowy.com.pl

http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/
Zdjęcie U. Stańczyk
bez glutenu, bez skrobi pszennej, bez jaj, bez mleka, bez soi.

 
 www.sklepbezglutenowy.com.pl
      Zdjęcie: W.Z.

SKŁADNIKI:
  • pół cebuli pokrojona na ćwiartki
  • ząbek czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
  • 15 g oliwy
  • 680 g dyni, obranej i pokrojonej
  • ok.700 g wody
  •  przyprawa rosołowa, bulion
  • przyprawa uniwersalna
  • sól, pieprz
  • ziemniak
  •  marchewka
  • śmietana

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Cebulę, imbir oraz czosnek włożyć do TM rozdrobnić 5s/obr. 5.
 

2. Dodać oliwę i dusić 2min30s/Varoma/obr. 2.

3. Dodać pokrojoną dynię i marchewkę rozdrobnić 8s/obr. 4-6.

4. Dolać wodę, dodać przyprawę rosołową, przyprawę warzywną, pieprz, sól.

5. Gotować 17min/100°C/obr. 2.

6. Doprawić według uznania.

7. Zmiksować 30s/obr. zwiększając 1-8.

8. Podawać kleksem śmietany.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz