niedziela, 21 grudnia 2014

NAPÓJ NA ODPORNOŚĆ

Przepis z warsztatu "Smak Jesieni"

bez glutenu, bez skrobi pszennej, bez jaj, bez mleka, bez soi, bez kukurydzy.


http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/
Zdjęcie U. Stańczyk

SKŁADNIKI:
  • 1 cytryna, obrana ze skórki (usunięta biała część), bez pestek
  • 8 - 10 gałązek pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g kostek lodu
  • 50 g cukru
  • 800 g wody mineralnej niegazowanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki oprócz wody, zmiksować
    1 min. obr. 10.
  2.  Dolać wodę, wymieszać 10 s. obr. 3.

  3. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/
Zdjęcie U. Stańczyk

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz