niedziela, 21 grudnia 2014

NAPÓJ ZMNIEJSZAJĄCY RYZYKO POJAWIENIA SIĘ PRZEZIĘBIENIA

Przepis z warsztatu "Smak Jesieni"

bez glutenu, bez skrobi pszennej, bez jaj, bez mleka, bez soi, bez kukurydzy

http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/
 Zdjęcie U. Stańczyk

SKŁADNIKI:
  • 1 pomarańcza, duża obrana ze skórki
  • 1 cytryna duża obrana ze skórki
  • 50 g cukru
  • 150 g kostek lodu (około 10 sztuk)
  • 600-800 g wody mineralnej niegazowanej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. Do naczynia miksującego włożyć pomarańczę, cytrynę, cukier i kostki lodu, zmiksować 20 s/obr.10.

  2.  Dolać wodę, wymieszać 10 s. obr. 6.

  3. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz