Przepis z warsztatu "Smak Jesieni"
bez glutenu,
bez skrobi pszennej, bez jaj, bez mleka, bez kukurydzy, bez soi.
Zdjęcie: W.Z.
SKŁADNIKI:
- pierś z
kurczaka (pierś z kurczaka pokroić w paski posypać przyprawami i zamarynować w oliwie
z oliwek z dodatkiem czosnku). - warzywa mieszane: brokuły, kalafior, marchewka, pietruszka
- 900 g wody
- pół łyżeczki soli
- 200 g kaszy lub ryżu
- papier ryżowy
- szczypior
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Kawałki kurczaka ułożyć w dolnej
części Varoma, warzywa ułożyć w górnej części.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól, włożyć koszyczek, odmierzyć
do niego ryż/kaszę gotować 8
min/Varoma/obr.1
- Zdjąć miarkę, nałożyć przystawkę
Varoma, gotować kolejne 20
min/Varoma/obr.1.
- Odstawić przystawkę Varoma, wyjąć
koszyczek z ryżem/kaszą i odstawić, opróżnić naczynie miksujące.
- Namocz papier ryżowy w letniej
wodzie i ułóż arkusz na blacie.
- Na każdym arkuszu umieść nadzienie.
- Delikatnie zawiń sakiewki zamykając szczelnie nadzienie i związując każdą łodygą szczypiorku.
- Podawaj schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz