niedziela, 21 grudnia 2014

SAKIEWKI Z PAPIERU RYŻOWEGO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI

Przepis z warsztatu "Smak Jesieni"

bez glutenu, bez skrobi pszennej, bez jaj, bez mleka, bez kukurydzy, bez soi.

http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/
Zdjęcie: W.Z.

SKŁADNIKI:

  • pierś z kurczaka (pierś z kurczaka pokroić w paski posypać przyprawami i zamarynować w oliwie
    z oliwek z dodatkiem czosnku).
  • warzywa mieszane: brokuły, kalafior, marchewka, pietruszka
  • 900 g wody
  • pół łyżeczki soli
  • 200 g kaszy lub ryżu
  • papier ryżowy
  • szczypior


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. Kawałki kurczaka ułożyć w dolnej części Varoma, warzywa ułożyć w górnej części.

  2. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól, włożyć koszyczek, odmierzyć do niego ryż/kaszę gotować 8 min/Varoma/obr.1

  3. Zdjąć miarkę, nałożyć przystawkę Varoma, gotować kolejne 20 min/Varoma/obr.1.

  4. Odstawić przystawkę Varoma, wyjąć koszyczek z ryżem/kaszą i odstawić, opróżnić naczynie miksujące.

  5. Namocz papier ryżowy w letniej wodzie i ułóż arkusz na blacie.

  6. Na każdym arkuszu umieść  nadzienie.

  7. Delikatnie zawiń sakiewki zamykając szczelnie nadzienie i związując każdą łodygą szczypiorku.
  8. Podawaj schłodzone.

http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/
Zdjęcie: W.Z.

 www.sklepbezglutenowy.com.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz