wtorek, 17 grudnia 2013

BEZGLUTENOWE KLUSKI

Zapraszam do sklepu MIX NA KLUSKI gdyby produkt w sklepie był niedostępny proszę o maila: info@sklepbezglutenowy.com.pl

Przepis:

do 200 g koncentratu mix na kluski dodać 300 g ciepłej wody (o temp około 50 stopni C). Zarobić ciasto. Z masy formować kluski. Wrzucić do wrzątku i gotować na wolnym ogniu około 4 minuty. Podawać z masłem lub sosami.

Moje uwagi:
  • wodę dodawać powoli i sprawdzać jaką konsystencję ma ciasto
  • ciasto, które nie jest wyrabiane, należy włożyć do miski i przykryć, aby nie wyschło
  • wodę do gotowania klusków lekko solimy
  • kluski następnego dnia wysychają aby były smaczne można je wrzucić do wrzątku i chwilę podgotować lub podsmażyć na maśle.

http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/mix-na-kluski,id1027.html


 Rękami formujemy pasek z ciasta następnie przecinamy nożem.






POWODZENIA !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz