środa, 10 grudnia 2014

RYBA PO GRECKU


BEZ GLUTENU – BEZ MLEKA - BEZ SOI – BEZ KUKURYDZY – BEZ JAJ

SKŁADNIKI:

Przygotowanie filetów rybnych:
Rybę pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, odłożyć.
Rybę obtoczyć w mące dopiero przed samym smażeniem.
Jeśli filety były rozmrażane, należy je osuszyć dobrze ręcznikiem papierowym.
  1.  Pokrój cebulę i pora w piórka;
  2. Marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na jarzynowej tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę i por podsmaż w garnku, następnie dodaj resztę warzyw i zalej wrzącą wodą (około ½ szklanki).
  4. Gotuj przez 15-20 minut pod uchyloną pokrywą.
  5. Pod koniec gotowania odlej trochę wywaru i rozmieszaj w nim koncentrat pomidorowy. Wymieszaj, zagotuj i dopraw do smaku solą, cukrem, pieprzem, papryką, oregano oraz sokiem z cytryny.
  6. W czasie gdy gotują się warzywa obtocz w mące rybę i smaż z dwóch stron na lekko zarumieniony kolor.
  7. Gorące warzywa ułóż na usmażonej rybie.

http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/przyprawy-bezglutenowe,c24.html
http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/przyprawy-bezglutenowe,c24.html

mgr inż. Nauk o Żywności Wioleta Zysk
WWW.SKLEPBEZGLUTENOWY.COM.PL

2 komentarze: